top of page
Bølgebilde
IMG_0785

Kurs i mindfulness for nye og litt øvet
3. - 4.2 kl 10-15 på Pranahuset i Slependveien 48. 
Ring eller send meg en sms til tlf 41414359.

Jevnlig mindfulness-trening kan føre til økt indre ro og en større bevissthet om egne tanke- og følelsesmønstre. Ofte er vi på autopilot og pendler stort sett mellom tanker i fortid eller fremtid. 

Gjennom mental trening kan vi lære å regulere stressnivået og være mer tilstede der vi er. Utvikle en bedre livsbalanse hvor vi fyller på like mye som vi bruker energi.

414 14 359

  • Facebook - White Circle

”Mindfulness
er å være bevisst tilstede
i øyeblikket -
uten å dømme.”

- Jon Kabat-Zinn

HVA ER MINDFULNESS OG MBSR?

Hva er mindfulness?

 

Mindfulness er en måte å forholde seg til livet på som innfører tidløs visdom i våre moderne liv. 
Vi har en  tendens til å leve mesteparten av livet i tankene våre, enten vi grubler over hva som har skjedd i fortiden eller forestiller oss hva som kan skje i fremtiden.
 

 

Gjennom mindfulness utvikler vi evnen til å bli bevisst hva som faktisk skjer i livene våre, snarere enn at tankeinnholdet vårt: våre forestillinger, antagelser, fantasier, vurderinger, håp eller bekymringer 
fargelegger fakta.

 

Ingenting kan skje i fortid eller fremtid. Livet utfolder seg kun i nåtid. Ved å trene på evnen til å hvile vår oppmerksomhet i øyeblikket, blir vi i stand til å erfare direkte hva som skjer akkurat her, akkurat nå.

 

Hva er MBSR - Mindfulness Basert Stressreduksjon?

 

Mindfullness Based Stress Reduction (MBSR) er et program utviklet ved University of Massachusetts Medical Center, Center for Mindfullness, av Jon Kabat-Zinn og hans kollegaer. Les mer her:

https://www.umassmed.edu/cfm/mindfulness-based-programs/mbsr-courses/about-mbsr/history-of-mbsr/

 

Programmet er gruppebasert og går ut på at deltakerne jobber strukturert med oppmerksomhet gjennom meditasjon og enkel yoga, samt gjør øvelser som skjerper bevisstheten på den enkeltes stressreaksjoner.

Hovedfokuset er å holde oppmerksomheten på det som skjer i nuet, samt øve seg på å møte dette på en ikke-dømmende og aksepterende måte.

 

Dette innebærer å bli kjent med og ta imot de signalene som kroppen, følelsene og tankene gir, samt finne bedre måter å forholde seg til stressende utfordringer på, både i samspill med andre mennesker og i seg selv.

Programmet strekker seg over 8 uker, og gruppen møtes hver uke. Utover dette inneholder programmet også at gruppen møtes og er sammen fem timer og har en dag med mindfulness.

Mindfulness
Kurs

BÆRUM MINDFULNESS TILBYR FØLGENDE KURS:

INNFØRINGSKURS I MINDFULNESS 

Innføringskurset i mindfulness gir deg en kunnskap om hva mindfulness er og en introduksjon til øvelsene som inngår i mindfulness.

  1. Hva mindfulness er og hvorfor det virker

  2. Hvordan du kan ha en mindful holdning til livet

  3. Meditasjonsøvelsene som inngår i mindfulnes

  4. Enklere yogaøvelser

Målet med dette kurset er å lære deg nyttige 
og konkrete verktøy for å takle stress. 

Effekten av mindfulness trening er godt dokumentert.

Mindfulness trening kan blant annet hjelpe deg med:

- Økt tilstedeværelse

- Bedre evne til å tåle stress 

- Mere energi 

- Bedre søvnkvalitet

- Bedre konsentrasjon og hukommelse 

- Mindre muskelspenninger

les mer her om mindfulness og forskning:

http://www.umassmed.edu/cfm

NYTT KURS ER IKKE SATT OPP ENDA

FORDYPNINGSKURS I MINDFULNESS

Jeg holder kurs i Mindfulnessbasert stressreduksjon (MBSR)

Neste kurs er ikke satt opp enda pga usikkerhet med korona. Jeg vil vurdere fortløpende når det er forsvarlig med langvarig kurs.

Sted: Eureka kiropraktikk i Sandvika eller online

Kurset inkluderer kurshefte. Lydspor av guidede meditasjoner, yoga og kroppsskanning. Det inngår også en for- og ettersamtale med kurslærer.

NYTT KURS ER IKKE SATT OPP ENDA - MEN TA GJERNE KONTAKT HVIS INTERESSE FOR KURS

LES MER OM MINDFULNESS OG FAKTA OM UTDANNING SOM LÆRER I MINDFULNESS-BASERT STRESS REDUKSJON (MBSR):

https://www.viderebloggen.no/laerer-a-like-stillheten/

 

MERETE BLUMENSAADT

Mindfulnesslærer

For å fordype seg enda mer i mindfulness, startet Merete i februar 2017 på videreutdanning ved NTNU Gjøvik. Målet var å bli lærer i Mindfulness Basert Stress Reduksjon (MBSR) og har nå fullført studiet med 30 studiepoeng. I 2014 gikk Merete et instruktørkurs i mindfulness hos Andries J. Kroese ved Scandinavian Center of Awareness Training.

 

Meretes første møte med mindfulness var i 2012 da hun hadde en periode med mye stress i livet. Hun deltok da selv på et 8 ukers kurs i mindfulness (MBSR), som hun fikk stort utbytte av og lærte blant annet og gjenkjenne og regulere stressnivået i kroppen. Merete syns hun oppnår mer fokus og tilstedeværelse som gir mindre stress, etter at hun begynte med mindfulness.

Siden Merete opplevde så positive effekter med mindfulness fikk hun lyst til å lære mer og utdannet seg til instruktør. Merete brenner for å lære andre om de gode effektene mindfulness kan føre til og startet derfor opp i 2014 med å holde kurs. 

Til daglig jobber Merete som rådgiver i HR-enheten i Bærum kommune, hvor oppgavene er innen rekruttering, opplæring og utvikling av ledere. Opplæringen av ledere er blant annet innenfor tilstedeværende ledelse, hvor lederne lærer om selvregulering, økt fokus her og nå, lytte og stressmestring. I tillegg til hvordan økt oppmerksomt nærvær gjennom de rette holdningene, kan bedre relasjonene til ansatte og kolleger.  

 

Merete har en bachelor fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i personalledelse, og har alltid vært opptatt av hva som bedrer mellommenneskelige relasjoner og hva som kan utvikle oss videre.

Hun har tidligere jobbet i Adecco, Manpower og Reaktorskolen med fokus på å finne den rette jobben for den enkelte.

Merete brenner for å lære andre om mindfulness og mindfulnesstrening, slik at flest mulig får vite om dette verktøyet for å få et best mulig liv.

 

Instruktør

OM INSTRUKTØREN

TA KONTAKT

Adresse:

Pranahuset

Slependveien 48

1341 Slependen

Meld deg på kurs:

Takk for din påmelding.

Send gjerne en mail eller ring meg hvis det er noe du lurer på:

Email: baerum.mindfulness@gmail.com

Tel: 414 14 359

CONTACT
bottom of page