top of page
Bølgebilde
IMG_0785

Online fordypningskurs i mindfulness(MBSR) fra 13.10.21

 

 

 

Bli med på fordypningskurs i mindfulness oppnå mer med mindre stress.

Jevnlig mindfulness-trening fører til økt indre ro og en større bevissthet om egne tanke- og følelsesmønstre. På sikt lærer vi gjennom denne treningen å akseptere ting slik de er, og å gi slipp på alt vi ikke får gjort noe med. Dette kan gi en dyp indre ro og samtidig et mer fleksibelt og konsentrert sinn.

Kurset starter onsdag 13.10. kl 18-20 og vil være følgende datoer til samme tid 20.10, 27.10, 3.11, 10.11, 17.11, 24.11 og 2.12. Pluss «En dag med mindfulness» lørdag 20.11.
Pris kr 3500,-(for studenter, trygdede, pensjonister kr 2500,-)

414 14 359

  • Facebook - White Circle

”Mindfulness
er å være bevisst tilstede
i øyeblikket,
uten å dømme.”

- Jon Kabat-Zinn

HVA ER MINDFULNESS OG MBSR?

Hva er mindfulness?

 

Mindfulness er en måte å forholde seg til livet på som innfører tidløs visdom i våre moderne liv. 
Vi har en  tendens til å leve mesteparten av livet i tankene våre, enten vi grubler over hva som har skjedd i fortiden eller forestiller oss hva som kan skje i fremtiden.
 

 

Gjennom mindfulness utvikler vi evnen til å bli bevisst hva som faktisk skjer i livene våre, snarere enn at tankeinnholdet vårt: våre forestillinger, antagelser, fantasier, vurderinger, håp eller bekymringer 
fargelegger fakta.

 

Ingenting kan skje i fortid eller fremtid. Livet utfolder seg kun i nåtid. Ved å trene på evnen til å hvile vår oppmerksomhet i øyeblikket, blir vi i stand til å erfare direkte hva som skjer akkurat her, akkurat nå.

 

Hva er MBSR - Mindfulness Basert Stressreduksjon?

 

Mindfullness Based Stress Reduction (MBSR) er et program utviklet ved University of Massachusetts Medical Center, Center for Mindfullness, av Jon Kabat-Zinn og hans kollegaer. Les mer her:

https://www.umassmed.edu/cfm/mindfulness-based-programs/mbsr-courses/about-mbsr/history-of-mbsr/

 

Programmet er gruppebasert og går ut på at deltakerne jobber strukturert med oppmerksomhet gjennom meditasjon og enkel yoga, samt gjør øvelser som skjerper bevisstheten på den enkeltes stressreaksjoner.

Hovedfokuset er å holde oppmerksomheten på det som skjer i nuet, samt øve seg på å møte dette på en ikke-dømmende og aksepterende måte.

 

Dette innebærer å bli kjent med og ta imot de signalene som kroppen, følelsene og tankene gir, samt finne bedre måter å forholde seg til stressende utfordringer på, både i samspill med andre mennesker og i seg selv.

Programmet strekker seg over 8 uker, og gruppen møtes hver uke. Utover dette inneholder programmet også at gruppen møtes og er sammen fem timer og har en dag med mindfulness.

Kurs
Mindfulness

BÆRUM MINDFULNESS TILBYR FØLGENDE KURS:

INNFØRINGSKURS I MINDFULNESS 

Innføringskurset i mindfulness gir deg en kunnskap om hva mindfulness er og en introduksjon til øvelsene som inngår i mindfulness.

  1. Hva mindfulness er og hvorfor det virker

  2. Hvordan du kan ha en mindful holdning til livet

  3. Meditasjonsøvelsene som inngår i mindfulnes

  4. Enklere yogaøvelser

Målet med dette kurset er å lære deg nyttige 
og konkrete verktøy for å takle stress. 

Effekten av mindfulness trening er godt dokumentert.

Mindfulness trening kan blant annet hjelpe deg med:

- Økt tilstedeværelse

- Bedre evne til å tåle stress 

- Mere energi 

- Bedre søvnkvalitet

- Bedre konsentrasjon og hukommelse 

- Mindre muskelspenninger

les mer her om mindfulness og forskning:

http://www.umassmed.edu/cfm

NYTT KURS ER IKKE SATT OPP ENDA

FORDYPNINGSKURS I MINDFULNESS

Jeg holder kurs i Mindfulnessbasert stressreduksjon (MBSR)

Neste kurs er ikke satt opp enda pga usikkerhet med korona. Jeg vil vurdere fortløpende når det er forsvarlig med langvarig kurs.

Sted: Eureka kiropraktikk i Sandvika eller online

Kurset inkluderer kurshefte. Lydspor av guidede meditasjoner, yoga og kroppsskanning. Det inngår også en for- og ettersamtale med kurslærer.

NYTT KURS ER IKKE SATT OPP ENDA - MEN TA GJERNE KONTAKT HVIS INTERESSE FOR KURS

LES MER OM MINDFULNESS OG FAKTA OM UTDANNING SOM LÆRER I MINDFULNESS-BASERT STRESS REDUKSJON (MBSR):

https://www.viderebloggen.no/laerer-a-like-stillheten/

 

MERETE BLUMENSAADT

Mindfulness lærer

For å fordype seg enda mer i mindfulness, startet Merete i februar 2017 på videreutdanning ved NTNU Gjøvik. Målet var å bli lærer i Mindfulness Basert Stress Reduksjon (MBSR) og har nå fullført studiet med 30 studiepoeng. I 2014 gikk Merete et instruktørkurs i mindfulness hos Andries J. Kroese ved Scandinavian Center of Awareness Training.

 

Meretes første møte med mindfulness var i 2012 da hun hadde en periode med mye stress i livet. Hun deltok da selv på et 8 ukers kurs i mindfulness (MBSR), som hun fikk stort utbytte av og lærte blant annet og gjenkjenne og regulere stressnivået i kroppen. Merete syns hun oppnår mer med mindre stress etter at hun begynte med mindfulness.

Siden Merete opplevde så positive effekter med mindfulness fikk hun lyst til å lære mer og utdannet seg til instruktør. Merete brenner for å lære andre om de gode effektene mindfulness kan føre til og startet derfor opp i 2014 med å holde kurs. 
I tillegg til å holde egne kurs, har Merete også vært vikar som mindfulness-instruktør på Balderklinikken i Oslo.

Til daglig jobber Merete som rådgiver i HR-enheten i Bærum kommune. Hun jobber med rekruttering av ledere og spesialister, og er sertifisert testbruker i personlighetstest. Merete har en bachelor fra Handelshøyskolen BI med spesialisering i personalledelse, og har alltid vært opptatt av hva som bedrer mellommenneskelige relasjoner og hva som kan utvikle oss videre.

Hun har tidligere jobbet i Adecco, Manpower og Reaktorskolen med fokus på å finne den rette jobben for den enkelte.

Merete brenner for å lære andre om mindfulness og mindfulnesstrening, slik at flest mulig får vite om dette verktøyet som er tilgjengelig for oss alle.

 

TA KONTAKT

Adresse:

Eureka Kiropraktikk

Rådmann Halmrastsvei 4,

1337 Sandvika

Meld deg på kurs:

Takk for din påmelding.

Send gjerne en mail eller ring meg hvis det er noe du lurer på:

Email: baerum.mindfulness@gmail.com

Tel: 414 14 359

CONTACT
Instruktør

OM INSTRUKTØREN

bottom of page